Tiedustelut Vantaan Tanssiopiston toimistoon Anna-Maria Vairiolle
p. 050 355 0336/ anna-maria.vairio(at)vantaantanssiopisto.fi

YLEISTÄ ESITYSTOIMINNASTA

Tanssi on esittävä taiteenlaji. Se kuuluu isona osana opetukseen. Vantaan Tanssiopiston esitystoiminta on hyvin laajaa ja monipuolista.

Isoimmat esiintymiset ovat joulujuhlat ja kevätjuhlat. Niiden lisäksi esitystoimintaa kuuluvat Omat Illat (oppilaiden omia koreografioita), matineat ja esiintymiset erilaisissa katselmuksissa sekä muut keikat (esim. kauppakeskuksissa). Kaikki ryhmät pääsevät esiintymään kevätjuhliin. Muut esiintymistilaisuudet sovitaan opettajan ja tilaisuuden luonteen mukaan.

Esitysksiin varataan liput etukäteen. Lippuvaraus tapahtuu meidän omien nettisivujen kautta, paitsi Kulttuuritalo Martinuksen esityksiin lippuvarus tapahtuu Ticketmasterin kautta. Vantaan Tanssioiston kautta tehdyt lippuvaraukset tulee lunastaa vähintää puoli tuntia ennen esityksen alkua ovelta.

Esityspäivänä esityspaikassa on lavalla esityksen läpimeno. Se on erittäin tärkeä harjoitus. Siinä katsotaan mistä tullaan lavalle, mistä poistutaan ja mitkä ovat kunkin tanssipaikat. Jos ei pääse lavaharjoituksiin, voi olla hankalaa esiintyä. Poissaolo voi aiheuttaa vaaratilanteita esityksessä.

Opettaja tiedottaa omia ryhmiään esityspäivistä, lavaharjoituksista ja lippuvarauksista. Olethan ajoissa lavaharjoituksissa. Eli tule paikalle niin, että ehdit vaihtaa rauhassa esiintymisvaatteet ja lämmitellä. On hyvä ottaa eväitä mukaan, jos on tiedossa pitkä harjoitusaika tai odotusta ennen esitystä.

Olemme aina esityspaikoissa vieraina. Siellä käyttäydytään kohteliaasti. Pukuhuoneet jätetään siistiin kuntoon. Roskat roskikseen.

Katsomossa ei saa syödä eväitä. Esitysvaatteet päällä ei myöskään syödä eväitä, jotta ne eivät likaannu. Toisten ryhmien harjoituksia saa katsoa katsomossa, hiljaa ja häiritsemättä.

Esityksen ovat ensisijaisesti tarkoitettu vanhemmille ja sisaruksille. Jos katsomoon mahtuu ovat sukulaisetkin tervetulleita. Myös oppilaat pääsevät katsomaan toistensa esityksiä, mikäli katsomossa on tilaa.

Usein opettajat järjestävät ”salijuhlia”, joissa oppilaat näkevät muidenkin ryhmien esityksiä.

Opettajat auttavat mielellään esityksiin liittyvissä kysymyksissä.