Nykytanssi on tanssimuoto, jonka tunneilla opit kehonhallintaa, tanssi-ilmaisua ja tanssitekniikkaa. Oman kehon painon ja painovoiman hyväksikäyttö on olennaista. Nykytanssille tyypillistä ovat kehon linjaukset, tilan käyttö sekä mielen ja kehon yhteyden löytäminen.  Tekniikkaharjoituksissa tulevat tutuiksi rullaukset, swingit, painonsiirrot ja voimakas keskivartalon käyttö .

Teknisen taidon kasvattamisen rinnalle yhtä tärkeäksi tavoitteeksi on nostettu itselle luontaisen ja oman kehon mahdollisuuksista tietoisen tanssimisen tavan löytäminen. Harjoitteluun kuuluu tärkeänä osana oman liikkeen tuottaminen ja improvisaatio.

Tunneilla on tekemisen meininki ja oman kehon liikkeen löytämisen iloa.

Tuntivalikoimassa on syksystä 2019 uusi tunti Nykyflow. Tällä tunnilla TANSSITAAN. Lyhyen ja tehokkaan lämmittelyn jälkeen keskitytään pitkiin tanssisarjoihin. Heittäydytään liikkeen virtaan. Tanssilliset sarjat ovat monipuolisia. Niissä keskitytään liikelaatuihin ja ilmaisuun. Keskitytään välillä pehmeään ja herkkään, toisinaan vahvaan ja aksentoituun. Joskus taas terävään tai hyppivään. Monipuolista liikettä, energiaa, hyvää mieltä ja tanssin iloa!

Tutustu myös muihin nykytanssia tukeviin lajeihin kuten balettiin, jazztanssiin ja akrobatiaan. Myös  jooga ja pilates tukevat hyvin nykytanssin treenausta.