”Haluan kouluttaa tanssijoita, jotka tekevät sitä mitä haluavat eivätkä sitä mitä osaavat”.

Heli Tuohino on valmistunut tanssitaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta v.1991 ja shindo-ohjaajaksi marraskuussa 2013. Hän on opettanut nykytanssia, balettia ja kehonhuoltoa eri ikäisille v. 1984 lähtien. Heli on työskennellyt opettajana mm. Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen- ja näyttelijäntyön laitoksilla, Keravan ja Vantaan tanssiopistoissa sekä lukuisissa eri tanssinopetusta antavissa päiväkodeissa, kouluissa, lukioissa ja opistoissa. Lisäksi Heli on toiminut erilaisissa tanssialan asiantuntija- ja arviointityöryhmissä.

”Heli on Opettaja isolla O:lla” ja tekee parhaansa auttaakseen nuorta tanssijaa löytämään vahvuutensa. Hänen sydäntään lähellä on tanssijan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Heli on jo monien vuosien ajan osallistunut lukuisiin tanssijan harjoittelua ja hyvinvointia käsitteleviin seminaareihin ja kursseihin. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä tanssifysioterapeutin kanssa monen vuoden ajan. Tunneilla painottuvat tanssitekniikan hiominen luovuutta ja tanssijan oman liikkeen tuottamista unohtamatta. Tehdään tosissaan, mutta ei vakavissaan ja aina pilke silmäkulmassa huumoria unohtamatta. Opettajana Heli on lempeä, mutta päättäväinen.

Vapaa-aikaansa Heli viettää perheensä kanssa puuhaillen ja harrastaen. Omista harrastuksistaan mainittakoon kirppistely ja puutarhanhoito.

Heli on mm. Suomen Tanssi- ja Sirkustaiteilijain liiton, Dance Health Finlandin, Tanssille ry:n ja Balettipedagogit ry:n jäsen.