”Pidä silmät auki, kun improat!”

Leena Porri on pitkän linjan tanssija ja tanssinopettaja. Hän kouluttautui Helsingin Tanssiopiston vapaaoppilaan koulutusohjelmassa, STTL:n ja Teatterikorkeakoulun kursseilla sekä opinnoissa Tukholmassa, Kölnissä, Amsterdamissa ja New Yorkissa.
Leena oli perustajajäsen Tanssiteatteri Rollossa, ja hän on ollut perustamassa myös Zodiakia.

Freelancetanssijana Leena toimi useita vuosia Tanssiteatteri Hurjaruuthissa sekä mm. Kirsi Monnin, Sanna Kekäläisen, Riitta Pasanen-Willbergin ja Eija Pusila-Veronan teoksissa.

Tanssinopettajana Leena on toiminut Vantaan Tanssiopiston lisäksi Helsingin Tanssiopistossa, Tanssivintissä, Tanssitytössä, Kirkkonummen Tanssiyhdistyksessä, Heinolan Saltatuksessa ja pitänyt kursseja myös muualla Suomessa (mm. Muoniossa, missä prosentti kunnan väkiluvusta osallistui). Vantaan Tanssiopiston nykytanssin kehitysopettajana Leena on toiminut syksystä 2014 lähtien.

Opetuksessaan Leena painottaa tanssin perustekniikan hallintaa, kehon kokonaisvaltaista käyttöä, keskustan etsimistä ja löytämistä ja sen käyttämistä liikkeessä. Tunneilla myös sosiaaliset kontaktit ja vuorovaikutus ovat tärkeitä ja se, että jokainen tuntee olonsa hyväksytyksi. Leenalle erityisen tärkeää ja iloa tuottavaa on tanssin ja musiikin ihana liitto!

Vapaa-aikanaan Leena lukee, kutoo,kuuntelee musiikkia (erityisesti leipoessaan),käy elokuvissa, tekee koruja ja laulaa. Kahta viimeksimainittua yhtä aikaa.