”Ei sitä vielä tarvitsekaan osata. Me ollaan täällä harjoittelemassa.”

Niko on valmistunut tanssiopettajaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2015, minkä jälkeen hän on käynyt kursseilla esimerkiksi festivaaleilla ja myös ulkomailla. Vantaan tanssiopiston lisäksi hän on toiminut ja toimii freelancerina pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Lisäksi hän työskentelee aina tilaisuuden tullen myös tanssijana ja on esiintynyt mm. tanssiteatteri Raatikon produktioissa. Ensimmäiset varsinaiset tanssiaskeleensa Niko on itsekin ottanut Vantaan tanssiopistolla, ja on siis opiston kasvatteja.

Tanssinopettajana Nikoa kiinnostaa erityisesti vuoropuhelu opettajan ja oppilaiden välillä. Hänelle on tärkeää, että kaikilla on tilaa ilmaista itseään, sekä että ryhmä oppii kunkin oppilaan taito- ja ikäaste huomioon ottaen toimimaan yhdessä. Tanssissa Nikolle on tärkeää hetken rakentuminen fyysisistä ärsykkeistä sekä olemisen suhde tilaan ja muihin: patsaasta liikkeeseen, liikkeestä koordinaatioon, koordinaatiosta tilaan ja tilassa kohdataan muut kanssatanssijat.

Kun Niko ei tanssi, hän lukee liikaa uutisia, yrittää ymmärtää maailmaa, multimediaa ja teknisiä härveleitä, sekä yrittää tavata myös ystäviään vaikka lautapelien parissa. Avara luonto on Nikon lempi TV-ohjelma.