Opetusteatteri Rikka perustettiin 1985. Silloin Vantaan Tanssiopisto oli vielä nimeltään Raatikon Tanssikoulu. Nimi Rikka johtaa juurensa Raatikkoon. Raatikko tarkoittaa paikkaa, jonne vanhat piiat laitetaan – piiloa tai paikkaa, jonne asia voi jäädä hylkynä kuljeksimaan. Ja Rikka tarkoittaa pientä osaa isommassa kokonaisuudessa, ”Rikka rokassa”.

Opetusteatteri Rikka on kolmivuotinen, ja siihen haetaan valintakokeiden kautta. Rikkaan pääseminen vaatii vastuullista ja määrätietoista tanssinopiskelua. Valintakokeissa painotetaan tanssi – ja ilmaisutaitoa, musikaalisuutta sekä valmiuksia toimia ryhmässä.

Rikan pääpaino on esiintymisessä. Rikkalaisille pyritään saamaan mahdollisimman paljon erilaisia esiintymistilaisuuksia. He treenavat vähintään 3 x 90 min viikossa, minkä lisäksi on Rikan omat harjoitukset. Heille järjestetään mahdollisuuksien mukaan erilaisia kursseja. He saavat myös opinnoistaan henkilökohtaista palautetta.

Rikka antaa valmiuksia hakea ammattiin valmistaviin tanssinopintoihin. Rikassa oleminen vaatii sitoutumista ja läsnäoloa harjoituksissa, ja osallistumisesta peritään vuosittain määriteltävä erillinen maksu.

Lisätietoja Rikan vuoden 2019 hausta täältä.